A saját részvények nélkül számított egy részvényre jutó saját vagyona 1960 forintra nőtt a Plotinusnak - közölte a társaság a BÉT honlapján. A cég hirtelen nyerhetett egy jelentősebb tételt ugyanis pár napja még 1814 forint volt ez az érték, ami a tavaly év végi állapotot tükrözte.

Ez 8 százalékos emelkedést jelentett pár nap alatt, ami pont az a határ amit a cég előre bejelentett, hogy ha ennyivel nő meg a vagyona akkor azt jelzi előre. Ugyanakkor a Plotinus arra is figyelmeztet, hogy jelentős hirtelen vagyonváltozások bármikor bekövetkezhetnek a cég életében.

Tavaly egy év alatt 1,5 százalékkal nőtt az egy részvényre jutó saját tőke értéke, amivel a cég vezetése sem volt elégedett. Reményeik szerint 2013-ban szépíteni tudnak majd ezen, és a mostani bejelentés reménykeltő ez ügyben. A Plotinus árfolyama a hírre 8,5 százalékkal 1910 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!