A Sanofi-Aventis emberi oltóanyag üzletágának forgalma 2007 harmadik negyedévében 943 millió euró lett, 49,2 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához mértnél, köszönhetően az influenza elleni oltóanyag tavalyihoz képest korai szállításának. A francia gyógyszergyártó harmadik negyedévi nettó nyeresége 9,1 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakában mértet, amely összesen 1,7 milliárd euró lett. A jelenlegi 1,85 milliárd eurós, azaz részvényenként 1,37 eurós profit az elemzők elvárásainál is jobb lett, köszönhetően a forgalom 1,8 százalékos növekedésének is, amely így 7,03 milliárd euróra növelte az bevételt. A negyedéves eredmények tükrében a Sanofi-Aventis vezérkara felfelé módosította a 2007. évre vonatkozó profit előrejelzését, mondván, korábbi 9 százalékos becslésével szemben most már 10 százalék körüli gyarapodásra számít. A Sanofi-Aventis részvényei a tegnapi záróárhoz képest 0,5 százalékkal magasabb áron keltek el délben a párizsi tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!