A 21. századi üzleti siker egyik titka a stabil és gyors internetkapcsolat, így céges körökben is figyelemreméltó a hír, hogy az ASUS az idei Computexen bejelentette két új üzleti felhasználásra szánt routerét, az Expert Wifi EBM68-at és az EBR63-at. Ezek a routerek a kis kávézóktól egészen a közepes méretű vállalkozásokig képesek kiszolgálni azokat az igényeket, amelyek ilyen környezetben jellemzően felmerülnek.

A kétfajta router az eltérő üzleti igényekre reagál, az ASUS ExpertWiFi EBM68 egy háromsávos AX7800-as mesh rendszer, amely közepes méretű vállalkozásokhoz vagy több emeletes irodák és üzlethelyiségek kiszolgálására lehet alkalmas. Ezzel szemben az ASUS ExpertWiFi EBR63 egy két sávos AX3000-as üzleti router, amely kávézókhoz, kis irodákhoz vagy otthoni irodák kiszolgálásához lehet ideális választás.

ASUS ExpertWiFi EBM68 és EBR63
ASUS ExpertWiFi EBM68 és EBR63
Kép: ASUS

Mit jelent ez a hétköznapi életben? Egy kávézó az ExpertWiFi sorozat WiFi 6 kompatibilitásának köszönhetően is több eszköz számára biztosít akár négyszer gyorsabb adatátvitelt. Kényelmesen netezhetnek vagy akár dolgozhatnak a vendégek, biztonságosan és stabilan működik a bankkártyás adatkommunikáció, segítségével működtethetőek a biztonsági berendezések – például a zárak és kamerák -, de akár az okosvilágítás és a WiFi kapcsolatos hűtő-fűtő berendezések is.

Egy ilyen üzlet hálózatának kialakítása általában jelentős költséggel jár és szakértők bevonását is igényelheti. Az ExpertWiFi EBM68 és ExpertWiFi EBR63 azonban lehetővé teszi, hogy könnyedén kiépítsen egy költséghatékony kereskedelmi hálózatot, így ideális választás a korlátozott költségvetéssel rendelkező kisvállalkozások számára. Ha pedig a vállalkozás növekszik, egyszerűen bővítheti hálózatát más ASUS ExpertWiFi termékekkel.

Tehát az ExpertWiFi sorozattal az ASUS egyedülálló opciókat kínál, amelybe többek között beletartozik a felhasználóbarát felület, az egyszerű és gyors hozzáférés, valamint az egyedi ügyfélportálok alkalmazhatósága. Mindemellett a routerek természetesen VLAN- és VPN-támogatással rendelkeznek, amely elősegíti a felhasználók adatbiztonságát, az új ASUS Expert WiFi applikáció segítségével pedig soha nem tapasztalt egyszerűséggel kezelhetjük csatlakoztatott eszközeinket.

Az ASUS ExpertWiFi EBM68 és EBR63 egyaránt képes több szolgáltatáskészlet-azonosítót (SSID) kezelni, amely segítségével könnyedén szegmentálhatjuk hálózati működésünket. Az új routerek a VLAN, azaz virtuális hálozati szegmensek kezelését is támogatják, amely egyszerű, gyors és rugalmas módot biztosít a hálózat vezetékes és vezeték nélküli szegmentálásához – akár 16 profilt is kezelhetünk ilyen módon.

ASUS ExpertWiFi EBR63 IO port
ASUS ExpertWiFi EBR63 IO port
Kép: ASUS

Az egyedi ügyfélportálok (guest portal) segítségével pedig márkaspecifikus módon kínálhatnak a vállalkozások egyedi hálózati élményt ügyfeleik számára.

Mindezen látványos funkciók azonban mit sem érnének, ha a biztonsági problémák merülnének fel. Az ASUS mérnökei ezt a kérdéskört sem hanyagolták el, így az ExpertWifi EBR63 és az EGM68 egyaránt a legmagasabb fokú VPN protokollokkal van ellátva, mint a L2TP/IPSec, a PPTP, az OpenVPN, vagy a WireGuard. Itt érdemes szót ejtenünk az AirProtection Próról is, amelyet az ASUS a Trend Micróval közösen fejlesztett és amely szintén része az ExpertWiFi csomagnak. Ez a szolgáltatás rendkívül komplex kibertámadások elleni védelmet kínál a csatlakoztatott eszközök és rendszerek számára.

A rendszerek kezelése pedig soha nem volt még ilyen egyszerű, hiszen az ASUS ExpertWiFi applikáció segítségével gyorsan és kényelmesen kezelhetjük hálózati beállításainkat és rendszereinket, ráadásul ez az ökoszisztéma arra is lehetőséget biztosít, hogy akár több üzletet és iroda kezelését kapcsoljuk össze egyetlen felhasználó alatt.