Elon Musk egészen sajátos szóhasználattal küldte el melegebb éghajlatra azokat a vállalatokat, melyek közöltek, hogy nem hirdetnek tovább az X (korábban Twitter) felületén.

Ezt a kommentárt az előzte meg, hogy megkérdezték a platformon nemrég megjelent, antiszemitának minősített bejegyzésekről, amelyek miatt tömegesen hagyták el a hirdetők a felületet – írja a Business Insider.

Musk megjegyzése után meghűlt a levegő a teremben, a moderátor pedig szótlan maradt. Majd a kifakadás után azt mondta: „Szia, Bob!”, mellyel vélhetően a Disney vezérigazgatójára, Bob Igerre utalt.

Még aznap korábban az említett Bob Igert annak kapcsán interjúztatták, hogy a vállalat kivonja a hirdetéseit a felületről.

„Tisztában vagyunk vele, hogy Elon sok tekintetben az életnél is nagyobb, és hogy a neve nagyon is kötődik az általa alapított vagy tulajdonolt vállalatokhoz” − mondta. Hozzátette azonban, hogy bár tiszteli Muskot, ezzel az álláspontjával a vállalat úgy érezte, hogy nem feltétlenül pozitív vele és az X-szel a kapcsolat.

Úgy elmennek a hirdetők, hogy az X akár 75 millió dollárt is veszíthet

Miután Elon Musk a közösségi platformot irányító cég vezére a múlt héten egy antiszemita bejegyzést támogatott, ez több vállalatot, köztük a Walt Disney-t és a Warner Bros Discoveryt is arra késztette, hogy szüneteltesse hirdetéseit a korábban Twitternek nevezett oldalon. Bővebben >>>