A projektben olyan helymeghatározó szoftvert fejlesztettek, amely alkalmas a jelenleginél lényegesen nagyobb mennyiségű eszköz pozíciójának meghatározására, képes ezt a pozíciót méter, sőt esetenként akár centiméter pontossággal is meghatározni - mindezt széles skálán változó fizikai körülmények között, beltéren és kültéren egyaránt.

A projektet az Ericsson Magyarország Kft. a budapesti székhelyén valósította meg, a projekt teljes időtartama 42 hónap volt.

A támogatást az Ericsson mobil helymeghatározó rendszerének (MPS) fejlesztéséhez kapta. A termékfejlesztés felelőssége az Ericsson Magyarországhoz került, ezzel új K+F munkahelyeket teremtve az országban.

A fejlesztések az Ericsson globális termékkínálata számára készültek, ezért az 5G technológia terjedésével a világ bármely pontján létrehozott hálózat részeivé válhatnak a következő években. Ezek révén az Ericsson magyarországi kutató-fejlesztő részlege és a magyarországi szakembergárda jelentős szerepet vállal a globális 5G technológiai fejlesztésekben, és megerősítheti pozícióját a világ nagy kutató-fejlesztő részlegei sorában.

A megítélt támogatás teljes összege közel 498 millió forint volt.

Nagyobb adatforgalom, kevesebb energiafogyasztás: ilyen az 5G hálózat

Nagyobb adatforgalom mellett is kevesebb energiát fogyasztanak az 5G hálózatok. Sőt, a technológia más szektorok fogyasztásának és kibocsátásának csökkentését is felgyorsíthatja – állapítja meg az Ericsson legfrissebb kutatása. Bővebben >>>