A fűszerezés nélküli ízfokozásra hivatott evőeszköz nem titkolt célja, hogy ily módon redukálják a só fogyasztását. A sót helyettesítő kanál ára azonban borsos. Főleg magyar pénztárcának.
Szerző(k): Sándor ZoltánA magyarok még épphogy kékek, de a britek már bevörösödtek. A túlságosan feldolgozott élelmiszerek, vagyis az ultrafeldolgozott ételek a legfrissebb kutatások szerint kiemelten károsítják az egészséget.
Szerző(k): Sánta AndrásHozzászoktunk az édes és sós ízekhez, vesszük a zsírokkal teli élelmiszereket, ezáltal hozzászoktunk bizonyos ízekhez. A jövőben vélhetően ez megváltozik, mert a kutatók szeretnék lecsökkenteni a feldolgozott élelmiszerekben ezeket az adalékokat. Ezt pedig az ízlelőbimbóink is megérzik majd.
Szerző(k): L. K.Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2016-ban a felnőttek 39 százaléka volt túlsúlyos, 12 százaléka pedig egyenesen elhízott, ami rizikófaktor rengeteg betegség, köztük a rák kialakulásában. Ezt vizsgálták magyar kutatók, felhizlalt egereken.
Szerző(k): G. É.Minden második magyar elégedett az egészségügyi állapotával, ugyanakkor az állami egészségügyet használók 17 százaléka váltott egészségesebb életmódra, míg a pénzügyileg tudatosabbak jobban odafigyelnek.
Szerző(k): Koncsek RitaA holland egészségügyi ügynökségnek muszáj lemondania az elhízási arány csökkentésére irányuló célkitűzéséről egy olyan országban, ahol a felnőttek fele túlsúlyos.
Szerző(k): Horváth TiborNémetországban évente körülbelül 11 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, főként amiatt, hogy a megromlott alapanyagokon kívül sokan az ehető élelmiszereket is a kukába dobják. A veszteségeket elsősorban a lakosság termeli, bár az élelmiszerellátási láncban is rengeteg felesleg keletkezik.
Szerző(k): Thurzó KatalinAz ultrafeldolgozott élelmiszerekben (UPF) használt egyes szerek magas bevitele összefüggésbe hozható a szívinfarktus, az angina és a szélütés megnövekedett kockázatával – állapította meg egy átfogó francia kutatás.
Szerző(k): Horváth Tibor