Egyre több étterem szolgáltat karácsonyi elviteles menüt az ünnepi időszak alatt, ugyanis rájöttek, hogy az egész éves hajtás után a családok nem feltétlen akarnak napokig a konyhában robotolni. A lapunknak nyilatkozó éttermek vezetői azt is elmondták, hogy a növekvő költségterhekkel rendkívül nehéz lépés tartani a szektornak, s nem tudni, meddig lesz fenntartható a működés ilyen körülmények mellett.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaHamarosan eldől, mely magyar éttermek alkotják továbbra is a Michelin-csillagos hazai elitklubot. Ennek apropóján utánajártunk, mit hoz a konyhára a rangos elismerés, illetve milyen kihívásokkal szembesül az a vendéglátós, aki hiába vár a csillagra, vagy éppen már az övé volt, csak időközben elveszítette azt. A mérleg egyik serpenyőjében ott van a növekvő nemzetközi ismertség, az emelkedő vendégszám és bevétel, a másikban viszont a marketing- és presztízs veszteség terhét éppúgy megtaláljuk, mint a költség-haszon elv mindennapi gyakorlatát.
Szerző(k): Gyöngyösi BalázsKét karácsonyi vásár nyílik november 15-én, pénteken Budapesten: a Szent István téren az Advent Bazilika, a Vörösmarty téren pedig a Vörösmarty Classic Xmas
Szerző(k): V. G.Az eltérő génfelépítés az élettartamban mutatkozó különbségeknek csak a 20-25 százalékáért felelős, a többit a szokások határozhatják meg.
Szerző(k): Gulyás ÁbelA globálisan több mint 22 ezer éttermet, 10 ezer ételt és közel 6 ezer helyi alapanyagot bemutató portál, a Taste Atlas összeállította a legnépszerűbb magyar fogások listáját.
Szerző(k): Gulyás ÁbelJavában zajlik Budapesten a nyár legnagyobb hazai zenei eseménye, a harmincadik Sziget Fesztivál. Mivel csupán a koncertekkel nem lakna jól az ember, az Economx videós stábja utánajárt, mennyiért és milyen minőségben férhetünk hozzá az étel- és italkínálathoz.
Szerző(k): Faragó JankaAz extrém desszertek sora a sajtos-tejfölös lángos fagyival kezdődött, aztán jött a hűsítő hekk, a közelmúltban pedig megjelent egy újabb balatoni aspiráns, a főtt kukoricás fagylalt.
Szerző(k): Sánta AndrásMár amennyiben az éhség bajt jelent. Immár öt éve, hogy a balatoni vonatokra is visszatért a fedélzeti vendéglátás.
Szerző(k): Sánta András