Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a viharos széllökések miatt jellemzően parkoló járművekre szakadt, a gyalogos forgalmat akadályozó, vagy épp az úttestre és a vasúti sínekre kidőlt fákhoz riasztották az egységeket.

Budapest XIV. kerületében, az Abonyi utcában két személyautóra ráesett egy nyolcméteres faág, melyet a tűzoltók eltávolítottak. Szintén ugyanebben a kerületben, a Csernyus utcában egy tízméteres fa dőlt ki az útra, akadályozva a gyalogos forgalmat.

Délegyházán a Robinson parknál az útra szakadt egy korhadt, három méteres faág, amelyet kézi erővel a délegyházi önkéntes tűzoltók távolítottak el. Dabas és Inárcs-Kakucs között egy húszméteres fa dőlt a vasúti sínekre.

A közlemény szerint a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

A viharos szél a légi kikötőket is kihívások elé állítja, a Liszt Ferenc Repülőtér közlése szerint folyamatosan figyelik a szélerősség változását, ugyanakkor jelenleg nem tapasztalható fennakadás a repülőtér üzemelésében.

Hozzáteszik, erős szél esetén intézkedhetnek a magasban végzett munka felfüggesztéséről, a veszélyt jelentő eszközök rögzítéséről, valamint az utashidak használatát és a tankolást is felfüggeszthetik, szélsőségesen erős szél esetén pedig a repülőtér működését is korlátozhatják.

Frontok jönnek-mennek, közlekedjen óvatosan

Előbb a hideg-, majd este már a melegfrontra érzékenyek szervezetét terhelheti meg az időjárás.