Többen tapasztalhatnak pénteken fejfájást, koncentrációs-zavart, vérnyomás-ingadozást. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához - figyelmeztet a met.hu.

A változóan felhős idő mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra lehet számítani. Keleten, északkeleten helyenként tartósabban párás, felhősebb maradhat az idő, és főként arrafelé néhol vegyes csapadék előfordulhat.

Késő délutántól, estétől nyugat felől ismét vastagabb felhőzet érkezik. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, keleten és délnyugaton gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között várható, a keleti tartósabban felhős részeken ennél hűvösebb marad az idő. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Hétvégén is változékony időben lesz részünk, de az ország egyes tájain akár 15 fokot is mérhetnek - közölte az idokép.hu.

Szombaton változóan-erősen felhős időben lesz részünk, de naposabb tájakkal is találkozhatunk. Északkeleten helyenként reggel kisebb havas eső, délután pedig egy-egy helyen átmenetileg gyenge eső, zápor előfordulhat. A délnyugati országrész kivételével sokfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Reggel -4 és +4, napközben pedig 7 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten és északon marad hűvösebb az idő.

Vasárnap is gyakran takarhatják felhők a napot. A nyugati, a délnyugati és a déli tájakat leszámítva többfelé kialakulhat átmenetileg kisebb eső, futó zápor. Sokfelé szeles időben lesz részünk. Enyhébb lesz a reggel, délutánra pedig 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.