Kedd déltől estig az ország délnyugati felében, Győr-Szeged vonaltól nyugatra, ezen belül kiemelten a Dél-Dunántúlon és nyugaton szórványosan számíthatunk zivatarok előfordulására.

Zivatarok környezetében viharos szél (~60-80 km/h) és néhol kis méretű jég (1 cm alatti átmérő) valószínű, intenzív záporok környezetében jégdara előfordulhat.

Délután, kora este az említett területen kívül kisebb valószínűséggel és kisebb területen északkeleten van még némi esély zivatarra - figyelmeztet a met.hu.

Szerdán eleinte naposabb idő várható, majd délután délnyugat felől erőteljesebben megnövekszik a magasszintű felhőzet. A Dunántúlon délutántól elszórtan gyenge eső, záporeső is kialakulhat. Az élénk, erős nyugati-délnyugati szélben a hajnali 2-8 fokról várhatóan 15-20 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön a kezdeti napos időt egy gyenge hidegfront válthatja elszórtan - elősorban északon, északkeleten - egy-egy záporral, zivatarral. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 16-22 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken fátyolfelhős-napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Élénk, erős, délnyugati szélre, délután 19-24 fokra számíthatunk.

Szombaton újra száraz, meleg, kora nyárias időben lesz részünk, akár 22-27 fokig is melegedhet a levegő - írja honlapján az idokep.hu.