A délnyugati országrész kivételével hétfőn egyre nagyobb területen gyakran viharossá (60-80 km/h) fokozódhat az északnyugati, nyugati szél.

Síkvidéken késő délelőttől kora délutánig átmenetileg egy-egy ~80-90 km/h-s széllökésre is van esély.A magasabban fekvő részeken néhol efölötti széllökések is valószínűek.

Délutántól, estétől előbb síkvidéken majd másutt is gyengül a légmozgás - közölte a met.hu.

Délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett.

Délelőtt helyenként még előfordulhat eső zápor, később csapadék már nem valószínű. Az ország délnyugati harmadán jobbára mérsékelt marad a légmozgás, másutt azonban erős, viharos lesz az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet délután 10 és 19, késő este 3, 10 fok között várható.

Az időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható a munkában, és a járművezetéseben is.