Pénteken általában sok napsütésre számíthatunk, de északon felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik a délkeleti szél. Hajnalra többfelé pára, köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul. Napközben 10 és 16 fok közé melegszik a levegő - írja előrejelzésében az Időkép.

Szombat reggelre több tájegységünkön is párássá, ködössé válhat a levegő, viszont délelőtt már sokfelé a napsütésé lehet a főszerep. Délután viszont nyugaton, északnyugaton beborul az ég, és a nyugati tájakon kisebb eső is kialakulhat. Gyenge, mérsékelt marad a szél. Délután 10-15 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap és hétfőn sok felhő lesz felettünk, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Elszórtan kisebb eső, zápor is kialakulhat. Vasárnap a Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, hétfőn pedig északkeleten lehet élénk az északias szél. Reggelente párás, ködös tájakkal is találkozhatunk. Vasárnap 6 és 15, hétfőn 6 és 13 fok között alakulhatnak a maximumok.

Meglátjuk, dönt-e rekordokat az időjárás, mint február első hetében, amikor igencsak felment az időjárás pulzusszáma, és ez nem sok jót jelent. Akkor öt országos és kilenc fővárosi melegrekord is megdőlt. Itt írtunk erről részletesebben >>>