A HANFA közölte: május 13-ig nem lehet a papírokat forgalmazni. Indoklása szerint a felfüggesztés meghosszabbítására azért van szükség, mert miután korábban észlelte, hogy jelentős külföldi érdeklődés mutatkozott az INA papírjai iránt, a befektetők védelme és az átlátható kereskedelem biztosítása érdekében kért információkat nem kapta meg.

A felügyelet felidézi, hogy március végén a Moltól, mint a társaság legnagyobb részvényhányaddal rendelkező tulajdonosától már kért információkat arról, hogy más közvetítők által részt vesz-e a részvények vásárlásában. A Mol március 31-én válaszolt a HANFA megkeresésére, de a horvát felügyelet úgy ítélte meg, hogy ez a levél nem tartalmaz minden szükséges adatot, ezért akkor is leállította a papírok kereskedését.

A HANFA először március 28-án függesztette fel egy hétre a részvényforgalmazást, majd ezt újabb egy héttel, április 8-ig meghosszabbította. Az ezt követően újraindult kereskedést április 28-án állította le újból a felügyelet, amely eredetileg május 6-ig szóló felfüggesztésről döntött, ezt hosszabbította meg most péntekig.

Az INA részvényeinek záróára április 27-én 4.200 kuna volt (1 kuna mintegy 36 forint).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!