A csütörtöki nap az Európai Központi Bank és a Bank of England is ülésezett, előbbi 25 bázispontos vágást, utóbbi további eszközvásárlási programot jelentett be, majd ezt követően a tengerentúlról érkeztek kedvező adatok, többek között az ADP foglalkoztatottsági mutatója illetve a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, melyek várakozások felettire sikerültek.

A hírek ellenére az ázsiai piacok a lejtőre kerültek és azóta sem sikerül nekik visszakapaszkodniuk, a vezető börzék indexei kivétel nélkül a pirosban állnak. Az esést a dél-koreai KOSPI vezeti közel 1 százalékos csökkenéssel, a japán Nikkei225 0,6 százalékkal, a TOPIX 0,5 százalékkal került lejjebb.

Egyes hírforrások szerint a japán felügyelet bennfentes kereskedelem lehetőségét vizsgálhatja több távol-keleti brókerháznál, a hírre több kereskedőház papírjai esni kezdtek, a Nomura Holdings 1-százalékkal, a Daiwa Securities Group 0,7 százalékkal került lejjebb.

A technológiai óriás, a Samsung tegnap publikálta gyorsjelentését, melyben a Galaxy okostelefon-értékesítéseknek köszönhetően rekordnak számító 5,9 milliárd dolláros profitról számolt be, de figyelmeztetett, hogy az európai válság gyengítheti a keresletet a TV és egyéb elektronikus készülékek iránt, a társaság papírjai 2 százalékkal kerültek lejjebb.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!