Az AAA Auto előrukkolt tavalyi éves eladási számaival, az öt országban tevékenykedő használtautó kereskedő cég összesen 60 560 autót adott el tavaly az egy évvel korábbi 79 871 után. A cég az utolsó negyedévben 10 520 autót értékesített, ami jóval kevesebb a harmadik negyedéves 14 669 darabnál.

Nem mennek Oroszországba

A társaság a piaci fejlemények fényében egyelőre nem megy Oroszországba, holott korábban folyamatosan tervezte ezt, s negyedévről negyedévre tájékoztatott a helyi partnerekkel folytatott tárgyalásokról. Romániából is kivonulnának, egy befektetővel tárgyalnak az ottani érdekeltség többségi tulajdonának értékesítéséről. Magyarországon főként a Budapesti környéki értékesítésekre koncentrálnának. Szlovákiában az euró erős korona melletti bevezetése rossz a cégnek, emiatt ugyanis az emberek elhalasztották vásárlásaikat, ami be is jött, s ezért a piac szenved a magánimport magas arányától. Csehországban, amely a lengyel és magyar telephelyek bezárása után ismét a fő piaccá lépett elő, a gazdasági válság hatására romlott a kereslet, bár az új környezetvédelmi normák január elsejei bevezetése tavaly év végén átmeneti élénkülést hozott.

Még mindig nincs nyereség

A társaság tavaly év elején meghirdetett költségcsökkentési programja szerint elvileg már 2008 végére nullszaldós EBITDA-t kellett volna produkálnia. A mostani közlemény szerint a társaság elérte a költségcsökkentési programban meghatározott összes operatív célt,, erről részletesebb elemzést május végén közölnek. Ha a körülmények változatlanok maradnak, akkor a társaság 2009 második negyedévében nullszaldós lehet. Érdekes adat, hogy a csoportnál a 3800 fő körüli alkalmazotti létszám 1440-re olvadt, viszont összesen 154-en vannak szülési szabadságon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!