A szerdai gyengülésben a Molé volt a főszerep, az olajrészvény 1,1 százalékkal 21 750 forintra esett, de napközben - hasonlóan a BUX-hoz - kétszer megfordult a pozitív tartományban is. A Richter és az OTP kisebb veszteséggel megúszta. A gyengén kezdő gyógyszerpapír végig délnek tartott, majd zárás előtt éles fordulattal irányt váltott, ám a 39 695 forintos ár így is 0,7 százalékkal alulmúlta az egy nappal korábbit. A bankrészvény jegyzése nem mutatott határozott irányt, 7860 forintos zárószint 0,5 százalékos veszteség eredményeként alakult ki. Ingadozott a Magyar Telekom papírjainak kurzusa is, a fél ötkor feljegyzett 985 forintos ár viszont megegyezett a 24 órával korábbival. A BUX-kosár könnyűsúlyú versenyzői is jobbára gyengültek: a BorsodChem 2976 forinton stagnált, az Egis 0,4 százalékkal 26 385 forintra süllyedt, az FHB pedig 0,1 százalékkal 1867 forintra apadt. Az áramszolgáltatók drágultak, az Émász 0,5 százalékkal 19 600, az Elmű 1,4 százalékkal 20 405 forintra. Voltak nyertesek a technológiai szektorban is: a Graphisoft 0,9 és az econet.hu 1,2 százalékos veszteségével szemben a Synergon 0,2, Freesoft pedig 1,6 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!