Egy széles körben követett kriptóstratéga úgy véli, hogy a bitcoin bőven az általános várakozásokat meghaladó árszintre emelkedik ráadásul még ebbe a bikaciklusban.

Az X közösségi médiaplatformon 711 000 követőjének Michaël van de Poppe elemző azt mondja hogy az, hogy a bitcoinnak sikerült új történelmi 73 000-os csúcsot állítania még az ún. felezés előtt - amikor a kriptóbányászok jutalmai a felére csökkennek – szilárd jele annak, hogy mekkora erő van most a BTC-ben. 

A felezés már rövid távon is duplázást hozhat

A Finder által korábban megkérdezett szakértők több mint fele arra számít, hogy az április 19 és 21 között várható úgynevezett BTC felező esemény után az ár emelkedni fog.

A dolgok jelen állása szerint a Bitcoin-tranzakciókat érvényesítők jelenleg 6,25 bitcoint kapnak, ami 3,125-re csökkenhet. A felezés értelemszerűen a kínálat csökkenéséhez vezet, kevesebb bitcoin érhető el, ami magasabb árakhoz vezethet majd. A korábbi feleződések tapasztalatai legalábbis ezt mondatják az elemzőkkel.

A kriptókereskedő vázolja a középtávú jövőt is: a bitcoin több mint négyszeres nyereséget érhet el – még a jelenlegi szintekhez képest is – mielőtt tetőzik az árfolyam.

Azt van de Poppe is elismeri, hogy a kriptókirály továbbra is folyamatos ellenállásokkal néz szembe, ám ha ha ez a fal áttörik,

akkor meg sem állunk az új történelmi csúcsokig.

 

A bitcoin jelenleg 69 000 dollár környékén áll, és több mint 5 százalékot erősödött az elmúlt héten. A guru szerint jelentősen alábecsüli a bitcoin és úgy általában kriptópiac erejét, meglehetősen optimista előrejelzése szerint 300 000 dollár is lehet ebben a ciklusban.

Az elemző egyébként az altcoinok komoly felfutására is számít, úgy véli, hogy a mostani alámerüléseket masszív belépések követik majd és itt is új történelmi csúcsoknak lehetünk szemtanúi. 

A jelenlegi bitcoin árfolyam csak a kezdet

Akár a történelmi csúcsot jelentő 73 ezer dolláros árfolyam többszörösét elérheti a bitcoin értéke a következő időszakban, ha folytatja az eddigi következetes mintázatát a kriptó fizetőeszköz. A kereskedésben aktívan közreműködő, saját eszközt fejlesztő szakértők arról beszéltek az economx podcastjában: az emberek kapzsisága is hozzájárul a sikerhez. >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!