Az elmúlt időszakban számos szakértő kezdte el megkérdőjelezni a hagyományos 60/40-es befektetési portfóliókat, amelyek 60 százalék részvényből és 40 százalék kötvényből állnak.

A MarketWatch szerint Alex Saunders és David Glass, a Citigroup szakemberei vetettek fel egy ideális alternatívát:

55 százalék részvény, 40 százalék kötvény és 5 százalék Bitcoin.

A két elemző szerint ugyan a kriptovalutáknak nincs alapvető értékük, azonban egy ilyen elosztás jelentős mértékben javíthat egy amerikai alapú 60/40-es portfólió átlagos éves hozamán.

Az elemzés szerint az elmúlt évtizedben tapasztalt 6,95 százalékról 9,3 százalékra növekedhet a hozam, ha a részvénykosár 5 százalékát bitcoinba fektetik. A globális portfólió esetében pedig az éves hozamok 3,92 százalékról 6,45 százalékra nőhetnének.

Azt azonban leszögezték az elemzők, hogy az 5 százalékos bitcoin allokációnak csak akkor van értelme, ha a jövőbeli hozamok elérhetik az évi 12-16 százalék közötti szintet.

Bitcoin-ra cserélik a pesót a 276 százalékos infláció hazájában

A pénzügyi válságban dagonyázó országban sokáig a dollár volt a nyerő, most azonban a trend megtörni látszik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!