A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, a bizonytalan nemzetközi hangulat miatt esett a BUX; a hazai részvényindex kissé alulteljesített a vezető európai tőzsdékhez képest. Hozzátette ugyanakkor, hogy aggodalomra nincs ok, mert a nemzetközi indexekhez hasonlóan a magyar piac is közel van a csúcsokhoz.

A szakértő jelezte azt is, hogy a hazai tőzsdén alacsony volt a forgalom. A Magyar Telekom kivételével a vezető részvények árfolyama esett, bár egyedi vállalati hírek nem indokolták a csökkenést - közölte.

A Mol 34 forinttal, 1,41 százalékkal 2372 forintra csökkent, 828,3 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 0,70 százalékkal 17 115 forintra esett, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,23 százalékkal 431,50 forintra erősödött, forgalma 122,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 115 forinttal, 1,29 százalékkal 8785 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4080,45 ponton zárt csütörtökön, ez 26,88 pontos, 0,66 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!