A mai kor szükségleteit támogató és az folyamatosan gyorsuló változásokra rezonáló ingatlantervezésben egyre nagyobb hangsúlyt kap a közös(ségi) munka és az irodai dolgozók jólléte. Ahhoz, hogy egy ilyen irodakialakítás vonzó és sikeres lehessen, a tereknek egyfelől támogatniuk kell a tervezett funkciókat, másfelől pedig alkalmazkodniuk kell az ott dolgozó emberek különböző elvárásaihoz és a térhasználat módjához.

 

A Resolution Property menedzselése alatt álló Margit Palace és Buda Square irodaházak élen járnak a fenti gondolatok gyakorlati megvalósításában: mindkét épület esetében az emberi értékek állnak a kialakítás és a működtetés középpontjában. Szemben például az általánosan jellemző hatalmas, unalmasan egyforma irodaterületekkel, a Margit Palace és a Buda Square is jól strukturált komplexum, ahol a nyitható ablakokon keresztül rengeteg természetes fény és friss levegő áramlik be, az irodai dolgozók kényelmét szolgáló szolgáltatások pedig részben az épületen belül vagy annak közvetlen közelében érhetőek el.

 

A fentiek egyfelől támogatják a hagyományos munkavégzést, másfelől pedig hatékonyan segíthetik a dolgozók energiaszintjének fenntartását (ami jótékony hatással van az elvégzett munka minőségére és a hatékonyságra), inspiráló erővel bírhatnak, elősegíthetik az egyéni fejlődést, valamint erősíthetik a munkahelyi összetartozás érzését és a emberi kapcsolatokat.

A sokszínűségre és a befogadásra való törekvés a Margit Palace és Buda Square esetében nem pusztán jól csengő hívószavak, hanem a bérlői területek kialakítása és a hétköznapi működés során valóban tetten érhető, az ingatlan tulajdonosa és a bérlők számára egyaránt fontos, a fenntartható világ kialakítását és megtartását szolgáló alapvető értékek.