„Óriási pofont kaptak az ellenzéki pártok, leradírozták őket a térképről" – írtuk meg kedden a HVG számára készült Medián közvélemény-kutatás mondását. A lap akkor egy karcsúbb verziót adott ki a felmérésből a lapzártájuk miatt, és már ebben is szépen kirajzolódott, hogy Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki tömörülés.

Most azonban kiadták a teljes anyagot, ami az előző verzióhoz képest nem sok különbséget mutat a kormánypártok támogatottságát illetően: a biztos szavazók 46 százaléka helyett 45 százalék támogatja őket. 

Eltérés mutatkozik a Tisza Párt esetében is, azt írják, a teljes szavazókorú népesség 16 százaléka helyett a 17 százaléka szavazna. A választani tudók és a biztos szavazók körében is egy-egy százalékpont a javulás: 22-ről 23-ra, illetve 24-ről 25-re.

A Kutyapárt esetén a kurtított anyaggal ellentétben nem 7,hanem 6 százalékrol beszélünk a választani tudók esetén, a Momentumnál 4 százalékról az 5 helyett a biztos szavazók körében,  Vona Gábor tömörülése viszont erősebb: 1 helyett 2 százaléka támogatja a választani tudóknak. 

Magyar Péter pártja 19 főt tart nyilván

Magyar Pétertől vasárnap este élő adásban lehetett kérdezni Discordon, ahol többek között kiderült, hogy hányan segítik Varga Judit volt férjének a munkáját, valamint az uniós politikáról is szó esett.