Ideiglenesen kivonja a légi közlekedésből a China Eastern Airlines és leányvállalatai flottájába tartozó 223 Boeing 737-800-as repülőgép a héten történt tragédia után - jelentette be a vállalat szóvivője, Liu Hsziaodong.

A repülőtársaság átfogó biztonsági vizsgálatokat végez a gépeken és mindent megtesz annak érdekében, hogy újra repülésbiztosak legyenek - írja a lap.

Az intézkedést azután hozták, hogy a társaság 5735-ös számú, Kunmingból Kantonba tartó járata Kína egy távoli, hegyekkel szegélyezett vidéken lezuhant. A balesetet követően a katasztrófavédelem munkatársai három napig kutattak túlélők után, sikertelenül. A gépen 132-en utaztak.

Boeing 737-800-as repülőgépeket használ jelenleg a legtöbb légitársaság. A repülési adatok elemzésével foglalkozó Cirium szerint világszerte 4502 ilyen gépet alkalmaznak. Az Egyesült Államokban 795 ilyen típusú jármű áll szolgálatban, amit Kína előz meg 1177 géppel. A leggyakoribb repülőgép-típusok közé tartozik, csupán a francia rivális gépeiből van több a levegőben: az Airbus A320-asból.