Az USA-ban a karácsonyi szezon régóta a nagy leértékelések időszaka a tévépiacon. Az ISupply piackutató cég felmérése szerint ez idén sem lesz másként: a válság miatt nehéz helyzetbe került gyártók és a kereskedők igyekeznek keresni a vevők kegyeit. A 47 hüvelykes HDTV szintű LCD-tévék ára 800 dollárra, a 42 hüvelykeseké 500-ra, a legelterjedtebb, 32 hüvelykeseké 400-ra csökken.

Még ennél is kedvezőbb vételt üthetnek nyélbe azok a fogyasztók, akiket nem izgat különösebben, hogy mi mindent tud új HDTV-jük. Szemben a legújabb, márkás készülékekkel, ezeknél kiugróan kedvező árak érhetők el. A piackutatók egyébként úgy tapasztalják, hogy a mai vásárlók sokkal kevésbé márkafüggők, mint szüleik nemzedéke.

A HDTV-kről tudni kell, hogy gyengébb változataik is jók - meghatározott használat esetén. Például miközben a legjobb változataik felbontása 1080p, ezt csak annak érdemes megfizetnie, aki nagy felbontású DVD-filmeket akar nézni. A sima tévézéshez bőven elég a 720p-s minőség, ami sokkal olcsóbb.