Csaknem hatezer négyzetméteren égett a hulladék a Csongrád-Csanád megyei Tömörkény határában, a Gátér felé vezető, a 4518-as út 5-ös kilométere közelében, a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban - olvasható a katasztrofavedelem.hu-n. 

A szemétlerakatokból a tűzoltók kettőt eloltottak, egyet pedig még oltanak vasárnap este fél tízkor. Munkájukat már hat munkagép segíti, amelyek a hatékonyabb oltás érdekében széthúzzák a szemétkupacokat.

A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával 11 település tűzoltói oltják: a csongrádi, a szegedi, a kisteleki, a szentesi, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kunszentmártoni, a kecskeméti és az orosházi hivatásos, továbbá a szegedi, a csengelei és sándorfalvai önkéntes tűzoltók, kiegészülve a sándorfalvai gyorsbeavatkozó önkéntes tűzoltóegységgel.

A katasztrófavédelem mobil laborja a közelben lévő településeken, Tömörkényben, Felgyőn és Csanyteleken, továbbá a környező tanyavilágban is méréseket végzett, de káros koncentrációjú anyagot nem mutattak ki a levegőben - írja a katasztrófavédelem.

A kiterjedt tűz és az izzó gócok időigényes feltárása miatt elhúzódó munkálatokra kell számítani.