Minőségi hibás gyártási tételek miatt az NNGYK szeptember 4-én a Dobutamin Admeda 250 mg oldatos infúzió (OGYI-T-9221/02) elnevezésű gyógyszer 20217B-HU gyártási számú tételének, forgalomból történő kivonásáról döntött. A forgalomból történő kivonásnak és a visszagyűjtésnek a költségei a forgalomba hozatali engedély jogosultját terheli.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ezen szívelégtelenség kezelése során alkalmazott gyógyszer egy másik gyártási tételével már tavaly is probléma volt.

Betiltják az egyik szívproblémák kezelése során alkamazott gyógyszert

Kivonja a forgalomból az OGYÉI egy szívelégtelenség kezelése során az infúziós oldatban használt gyógyszer, a Dobutamin Admeda egy gyártási tételét. A felfüggesztés oka, hogy a szer érintett tételében látható részecskéket észleltek az oldatban. Bővebben --->

A NNGYK ugyancsak határozatot hozott a hétfői napon arról, hogy a Nidol 100 mg tabletta 30x (OGYI-T-8265/02) elnevezésű gyógyszer 2190123, 2200123 és 2210123 gyártási számú zárolt tételeit a forgalomból kivonja, és szintén elrendelte az egészségügyi szolgáltatóktól történő visszagyűjtését.

Fájdalomcsillapító tabletta azonnali begyűjtésére adott utasítást Müller Cecília

A gyógyszerhatóság felfüggesztette a vényköteles gyógyszer forgalmazását és az egészségügyi szolgáltatóktól is visszagyűjti a pirulákat. Bővebben --->