Az M/HQ vagyontanácsadó cég adatai szerint jelenleg több mint 5000 ilyen befektető létezik Abu-Dzabi globális piacán, szemben a 2016-os, mindössze 46-tal.

Nem publikus, hogy az egyes milliárdosok honnan költöztették át vagyonukat és miért tették ezt. A közel-keleti üzleti központ valamiért mégis vonzó a külföldi joghatóságoktól menekülők számára, emellett az Egyesült Arab Emírségek kettős adóztatási egyezményének előnyeit is élvezhetik – írja a Bloomberg.

Vagyontanácsadók és nemzetközi befektetők sora szerint nagyon előnyösek az emírség által kínált lehetőségek. Itt írtunk arról, hogy elsőként Abu Dhabi egyik vagyonalapja vásárol 8,5 milliárd dollár értékben Törökország által kibocsátandó kötvényeket, amelyekből az idén februári hatalmas földrengéseket követő újjáépítést finanszíroznák.

Abu-Dzabi és a közeli Dubaj virágzó globális központokká váltak.

Akik itt nagy beruházásokat hajtanak végre, azok jogosultakká válnak a hosszú távú tartózkodásra, sőt egyes esetekben az Egyesült Arab Emírségek útlevelére is. Egyes befektetők számára lehetőség kínálkozik arra, hogy megerősítsék magas szintű kapcsolataikat Abu-Dzabi királyi családjával.

A 2015-ben nemzetközi pénzügyi szabad övezetté avatott Abu Dzabi az elmúlt években azért is vált vonzóvá, mert az Egyesült Arab Emírségek elzárkóztak az olyan országok szankcionálásától, mint Oroszország, miközben az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az EU is ezt tette.

vámszabad zóna több okból is vonzó, és számos előnnyel jár például, hogy nincs minimális alaptőke-követelmény, nincs korlátozás a részvényesek állampolgárságára vonatkozóan, valamint a részvények átruházása is egyszerű.

Titoktartás, ami nélkül nincs bizalom.

Míg a vállalati nyilvántartás például felsorolja az igazgatókat és a részvényeseket, addig itt a gazdagok titokban maradhatnak, valamint kevesebb a bürokrácia. Abu Dzabi jóváhagyó pecsétje értékes azoknak is, akik külföldön, valamint az emírség vagyonalapjaiban szeretnének befektetést kérni.

Megszólalt a Yettel anyacége a 800 milliárd forintos arab üzletről

Csehből arab többségi tulajdonba kerülhet a Yettel Magyarország is. Bővebben --->