Az idei nyári szezonban a fagylalt is többe kerül. Miután tavasszal nagyon rossz időszakuk volt az eladóknak, a nyitást követő nyári időszakban próbálnak talpraállni, miközben drágul a nyersanyag és emelkednek a bérköltségek.
Szerző(k): Rácz GergőKevéske örömforrás volt a világjárvány idején, így a régi, jól ismert édességmárkákhoz "menekültek" a magyar fogyasztók. A koronavírus jelentősen átformálta a vásárlási szokásokat is - tudtuk meg Mayer Gábortól, a piacvezető csokoládé-, keksz- és cukorkaforgalmazó Mondelez Hungária Kft. ügyvezetőjétől. Ám hiába a snackőrület, amikor a nyersanyagpiaci árrobbanás felfalja az eredmény egy részét. Tavaly az újdonságokkal is nehéz volt villantani a piacon, idén ez megváltozhat.
Szerző(k): K. Kiss GergelyMagyar nagymamák és nagypapák jelentkezését is várja a bécsi Vollpension, hogy online sütikészítő-tanfolyamon osszák meg legjobb receptjeiket az érdeklődőkkel. A „Bake Against Poverty” elnevezésű projekt célja, hogy kiegészítő kereseti lehetőséget biztosítson a szegénységben élő nyugdíjasoknak, és kapcsolatot építsen ki köztük és a fiatalabb generációk között - közölte az osztrák főváros kereskedelmi irodája.
Szerző(k): Szepesi AnitaAz édességfogyasztás tavalyi visszaesése fokozatosan helyreállt az elmúlt évben, így az előző húsvéthoz képest idén nagyobb forgalomra számítanak a gyártók - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaÚj, környezetbarátabb csokitojásokkal vág neki a húsvéti ünnepeknek a Milkát is gyártó Mondelez. A cég az elmúlt hat hónapban több mint 192 tonna felesleges csomagolást távolított el a termékeiről Nagy-Britanniában és Írországban.
Szerző(k): Csernátony CsabaLényegesen több kekszet eszünk, mióta kitört a járvány. A nagy felhalmozás alatt a háztartási kekszből 50 százalékkal nőtt a forgalom, és az extrudált kenyerekből is ennyivel több fogyott. Az adatok alapján nem egyszeri vásárlásokról volt szó.
Szerző(k): Domokos LászlóNövelte bevételét és nyereségét a PepsiCo amerikai üdítő- és chipsgyártó a tavalyi utolsó negyedévben, különösen jól teljesített az üdítőitalokat gyártó üzletág, de a rágcsálnivalók és egyéb élelmiszerek forgalma is jól alakult - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó DánielKiégés elleni életmódváltás melléktermékeként készült, aztán pillanatok alatt országos, sőt európai hírű intézmény lett egy kis Balaton-felvidéki faluban működő családi fagyiműhely. Három és fél éve úgy nyitott meg Mindszentkállán a Kő fagyi?, hogy a nyitás előtt hat nappal még nem tudták, hogyan készítenek fagyit, utána 10 nappal viszont már Londonból célzottan érkezett vendég. Azóta is folyamatos a sor a pult előtt, a Kő fagyi? szinte a nyitás napjától nyereségesen működik, ma már ebből élnek, „pedig alapvetően nem is vagyunk annyira fagyis család”.
Szerző(k): Molnár Csaba