Az elmúlt években dollármilliárdokat öltek a befektetők a növényi alapanyagokból készült, de a hagyományos hús küllemét és ízét utánozni hivatott termékek feltörekvő piacába. Hiába a klímabarát szempontok, a bizakodásra okot adó évek után úgy tűnik, a fogyasztók végleg eldöntötték, maradnak az olcsóbb és finomabb hagyományos húsféléknél.
Szerző(k): Nagy KristófCsaknem az egész magyar társadalom szeretne környezetbarátabb módon élni a következő egy évben, a húsevés csökkentésére viszont messze nincs akkora nyitottság – derül ki egy friss kutatásból.
Szerző(k): Hegedűs SzabolcsAz ausztrál kormány még tavaly októberben jelentette be, hogy szigorúbb szabályokat vezetnek be azokkal az utazókkal szemben, akik nem jelentik be érkezéskor a növény- és állategészségügyi kockázatot jelentő árukat.
Szerző(k): EconomxFordulatot jelez az élelmiszerek hónapok óta tartó, brutális drágulásában, hogy bizonyos termékeknél már lassult az áremelkedés üteme decemberben. Ez még nem a vége: hónapok múlva állhat meg a drágulás, árcsökkenésre pedig nincs remény.
Szerző(k): Nagy KristófA legfontosabb alapanyagok igencsak megdrágultak, az élősertés ára egy év alatt 70-80 százalékkal emelkedett.
Szerző(k): Sánta AndrásÁder János Kék bolygó című podcast műsorában Széll Tamás Michelin-csillagos séffel beszélgetett, többek között arról, hogy 2022 jelentős energia- és élelmiszerár-emelést hozott, ami a háztartásokat és a sztárséf üzletét is érinti.
Szerző(k): Economx, Hercsel AdélHamarosan kiderülnek a részletek: az összesen 4,5 milliárd forintnyi forrásra az év elején pályázhatnak az érintettek.
Szerző(k): Hercsel AdélEgy friss kutatás szerint a gyümölcsökhöz, a zöldségekhez és a húsételekhez ragaszkodunk a legjobban, de a megkérdezettek 41 százaléka semmilyen áldozatot nem hozna az étkezésével kapcsolatban. Ha mégis le kellene mondaniuk valamiről, a legtöbben a cukros ételeknek, a csokoládénak intenének búcsút.
Szerző(k): Koncsek Rita