Veszélyben a cseresznye, a kajszi és az alma is.
Igény lenne rá, ám az elmúlt évtizedekben háttérbe szorult a bogyós gyümölcsök magyarországi termesztése.
Rekord gyenge éve van ennek a fontos fehérjeforrásnak számító zöldségnek.
Beindult az eperszezon, ami utcára csalta az alkalmi árusokat, akik a kilónként 1500-2000 forintért kínált, „mézédes” gyümölcsöt gyakran magyar eperként kínálják, de valójában vegyszerekkel tartósított, spanyol, olasz, görög szamócát adnak.
Szerző(k): Thurzó KatalinA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) kiegyensúlyozott termésre számít idén.
Szerző(k): Zádori BenceMost még az üvegházakból, a fóliasátrak alól kerül a piacra a magyar eper, ez indokolja a kilónkénti 5-6 ezer forintos árát.
Szerző(k): T. E.Kevés szelídgesztenye termett az idén Európában, az alapanyaghiány a hazai feldolgozóknak is feladja a leckét.
Szerző(k): Economx