A programra főként pedagógushallgatók, tanárok, továbbá a médiakommunikáció, a szakképzés, a felsőoktatás vagy a pszichológia területén dolgozók jelentkezhettek. A most kiválasztott 30 hallgató az NMHH által kialakított Net-Coach-közösség tagjává, vagyis a fiatalok és a családok digitális médiaértését segítő szakemberré válhat.

Az NMHH közlése szerint a képzés során a résztvevők az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői és konfliktuskezelői gyakorlatra tesznek szert, mellyel gyermekek, fiatalok, iskolai közösségek, valamint a szülők digitális médiaértését segíthetik.

A kísérleti képzés során egy teljesen új tananyagot dolgoznak fel, ráadásul teljesen újszerűen. A program védnöke Koltay András, az NMHH elnöke és Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora. A képzés oktatói lesznek többek között Aczél Petra, Krasznay Csaba, Rab Árpád és Veszelszki Ágnes is.

A mostani kurzus tapasztalatainak összegzését követően 2024 őszén tervezik elindítani a program második évfolyamát, 2025-ben pedig félévenként szeretnék folytatni a programot. A résztvevők egyszeri 200 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek.

Így váltják le a csevegőprogramok a telefonálást

A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->