Napközben új éves csúcsot ért el az OTP a megint pozitívra forduló nemzetközi hangulatban 4935 forinton, ráadásul ezzel elkezdte betölteni a tavaly maga után hagyott óriási 4911-5190 forint között húzódó rését. A nap végére azonban a vártnál rosszabb amerikai kiskereskedelemi, és munkanélküliségi adat hatására romló nemzetközi hangulatban visszaeset a bankpapír árfolyama is. A hirtelen pánik 4726 forintig is levitte délután az árfolyamot, amely végül 4860 forinton fejezte be a kereskedést 3,4 százalékkal feljebb mint szerdán. Ezzel a legjobban teljesítő vezető papír lett az OTP, a drágulása azonban jóval elmaradt a nagyon jó gyorsjelentést közzé tévő FHB-tól. A kisebbik bankpapír ugyanis 11,4 százalékkal 920 forintra tudott emelkedni.

A csütörtöki napon a BUX index szinte egész végig a 18 500-as pont környékén forgott, ahonnan csak a rossz délutáni makroadatok miatt zuhanó OTP rántotta ki egy kevés időre. A vezető index végül 2,5 százalékot emelkedve 18 520,5 ponton fejezte be a kereskedést.

A blue chipek közül az OTP kivételével mindegyik alulteljesítette az index növekedését. A Mol 2,2 százalékkal 13 900 forintra, a Magyar Telekom 2,2 százalékkal 690 forintra drágult.

A Richter szinte egész nap a leginkább lemaradó részvény volt, s végül a napot is csupán 1,3 százalékos pluszban tudta zárni, ami 36 350 forintot jelentett. A kisebbik gyógyszergyártó, az Egis 2,0 százalékkal 20 900 forintra emelkedett. A kisebb részvények közül több nem tudta kihasználni a jó hangulatot, a Rába 0,8 százalékkal 632 forintra esett vissza, a KEG 3,8 százalékkal 769 forintig csúszott le, és a Freesoft is 2,1 százalékkal 1749 forintig szánkázott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!