A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 497,84 pontos, 0,87 százalékos emelkedéssel, 57 689,26 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a BUX a nyugati tőzsdeindexekkel összhangban emelkedett csütörtökön. Az európai részvénypiacoknak jót tettek a kedvező az amerikai makroadatok, a vártnál kedvezőbb munkanélküliség és kiskereskedelmi forgalom. A BÉT is elsősorban a kedvező befektetői hangulatnak köszönheti, hogy a kereskedés jól alakult csütörtökön – tette hozzá Árokszállási Zoltán.  

  • A Mol 20 forinttal, 0,74 százalékkal 2728 forintra erősödött, 980,5 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 175 forinttal, 1,21 százalékkal 14 680 forintra nőtt, forgalmuk 6,3 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,21 százalékkal 475 forintra emelkedett, forgalma 244,5 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 9240 forinton maradt, a részvények forgalma 987,6 millió forintot ért el.

A BUMIX 4810,91 ponton zárt csütörtökön, ez 94,56 pontos, 2,00 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

 

Nagyon jól látszik elsülni az idei legnagyobb részvénykibocsátás

Úgy tűnik, nagy siker az Arm chipgyártó cég tőzsdei bevezetését megelőző részvényeladás. A fő tulajdonos visszafogottsága is segítette a tranzakciót, amely megnyithatja az utat a további kibocsátások előtt. Ezek ugyanis az elmúlt egy évben nagyon akadoznak. Bővebben --->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!