A feltőkésítést az teszi szükségessé, hogy a társaság az általa működtetett NeoFM országos kereskedelmi rádió beindítását és induló évi működését eddig a csoport árbevételéből és rövid lejáratú forrásokból fedezte, ám a cég szeretne hosszú távú megoldást találni.

A friss tőkének ezen túl azért is örülne az econet, mert a válság nyomán kedvező akvizíciós lehetőségetek sejt a piacon, amelyeket ebből finanszírozna.


A zárt körű, készpénzes tőkeemelés során a jegyzésre kötelezettséget vállaló befektetőkkel szemben a cég jelenlegi részvényesei elsőbbséget élveznének, azaz a mostani tulajdonosok közül bárki részt vehet a feltőkésítésben. (Persze tekintve, hogy a tőzsdén jelenleg száz forint alatt forog a papír, vélhetően kevesen élnek majd a 111 forintos, 360 napos átlagáron történő részvényjegyzés lehetőségével). A tőkeemelésre július 5-i hatállyal kerül majd sor.


Az igazgatóság ezen túl rendkívüli közgyűlés összehívását is tervezi, melyen átalakítanák az econet jelenlegi irányítási struktúrája. A tervek szerint a vezérigazgatói pozíciót egy stratégiai és egy operatív vezérigazgatói tisztségre bontanák szét.


Az igazgatóság mai ülésén várhatóan a Sziget Kft. megvásárlásának idén ősszel esedékes részlete kapcsán szükséges további tőkebevonás előkészítéséről is dönteni fog. Az ezzel kapcsolatos elnöki előterjesztés azt célozza, hogy haladéktalanul kezdődjön meg az előkészítése egy 2010 őszi újabb, a tervek szerint a tőkepiaci környezet adta lehetőségek keretei között elsősorban nyilvános részvénykibocsátásnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!