Az OTP Bank 100 százalékban közvetlen illetve közvetett tulajdonában álló Inga Egy Ingatlankezelő és Hasznosító Kft. törzstőkéjét 391 millió forintról 4 636,39 millió forintra emelte. A tranzakció azzal függ össze, hogy a szintén OTP-leány Bank Center No. 1. Kft. részvényeket apportált a cégbe. Ezzel a Bank Center No. 1. 91,57 százalékot birtokol az ingatlankezelőben, az OTP Banké pedig 8,43 százalék. A cég felügyelő bizottságának tagja május 31-től Ecsedi Ferenc és Zsingor Iván, az elnök pedig Terék Zoltán. Az OTP bejelentette a Bank Center No. 1. Kft. törzstőkéjének 5955,780 millió forintról 6675,780 millió forintra történt emelését, mely egy banküzemi ingatlannak az Inga Kettő Kft. általi beapportálásával függ össze. A kft.-ben az OTP Bank Rt. 89,21, az Inga Kettő Kft. pedig 10,79 százalékos részesedéssel bír. A cég felügyelő bizottságának tagja május 31-től Kemenes Károly és Terék Zoltán, az elnök pedig Zsingor Iván.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!