A hétfői negatív hangulatot követően fordulat állt be a devizapiacon, kedden már bizakodó milliőben folyt a kereskedés.

Az előző nap délutánján tapasztalt, 265 forint fölötti eurójegyzéssel szemben kedden 264 forint körül mozgott az árfolyam.

Délután négy óra után az euró egységéért 264, a dolláért 184,05, a svájci frankért pedig 209,40 forintot kértek - miután nap közben 212 forint körüli szinteken is megfordult.

A kereskedés mindazonáltal nem bővelkedett izgalmakban, a jelek szerint már a befektetők már beárazták a Görögországgal kapcsolatos híreket.

Jelentősebb sztori hiányában sávkereskedés folyt, egyelőre nem látszik, hogy milyen újabb hírek adhatnak új irányt a piacnak.

A nap egyetlen, fontosabb híre a vártnál alacsonyabb svájci inflációs adat volt, amely a frank gyengülését eredményezte, vagyis a forintnak és a térségnek is "jót tett" - fogalmazott Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci üzletkötője.

A forint esetében a kereskedő inkább erősödésre számít a következőkben, váleménye szerint az euró jegyzése új mélységbe süllyedhet, és megnézheti a 262 forintos szintet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!