A gyenge decemberi kiskereskedelmi keresletre hivatkozva negyedik negyedévére vonatkozóan profit warningot tett közzé az amerikai Home Depot és röviddel utána csatlakozott hozzá az elektronikai cikkeket forgalmazó RadioShack is. A hírekre eltérően reagáltak a befektetők: a Home Depot részvénye 14,1 százalékot veszített értékéből, a RadioShacké azonban 2,1 százalékkal drágult. A Home Depotnak beszállító, barkácsgépeket gyártó cégek papírjai is mélyrepülésbe kezdtek, miközben az Eastman Kodaknak az adott lendületet, hogy a Deutsche Banc vételre javította a részvények ajánlását. A Ford és a General Motors hiába számoltak be látványos decemberi forgalombővülésről, az autógyártók papírjai gyengültek, amit a GM esetében az is magyarázhat, hogy a cég bejelentette: folytatja nulla százalékos finanszírozási konstrukcióit. A délután folyamán a mutatók is mélyre kerültek, zárásra azonban minimalizálták a veszteségeiket: a Dow Jones és az S&P-500 kevesebb mint 0,1 százalékos mínuszban zárt, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal emelkedett. A gyengécske pénteki szereplés ellenére jó hetet zártak a tengerentúli tőzsdék: a Dow Jones 2,4, a Nasdaq 2,9, míg az S&P-500 3,8 százalékos pluszban állt meg a megelőző péntekhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!