A Reddit részvényei több mint 10 százalékot ugrottak, miután a cég bejelentette, hogy partnerségi megállapodást kötött OpenAI-al.

A megállapodás értelmében a ChatGPT mögött álló cég hozzáférést kap a Reddit tartalmaihoz, miközben mesterséges intelligencia alapú funkciókat ad hozzá a közösségi média platformhoz.

A BBC emlékeztet, hogy egyre több szerzői jog tulajdonosa emel jogi kifogást az anyagaik mesterséges intelligencia cégek általi felhasználása miatt.

Csütörtökön a Sony levelet küldött a Google-nak, a Microsoftnak és az OpenAI-nak, hogy megtudják, felhasználták-e a dalaikat mesterséges intelligencia rendszerek fejlesztésére.

Az elmúlt hónapokban az OpenAI több kiadóval is megállapodást kötött, köztük az Associated Press-szel és a Financial Times-szal is.

Mindeközben a Google februárban partnerséget jelentett be, amely lehetővé teszi a technológiai óriás számára, hogy hozzáférjen a Reddit adataihoz MI-modelljei betanításához.

Újra berobbant a mémrészvény-mánia

Ismét megjelent az évekkel ezelőtt tőzsdei influenszerként tevékenykedő Roaring Kitty, erre kedvenc részvényeinek az árfolyama az egekbe szökött, így sok kisbefektető rengeteg pénzt keresett. Közben a nagyok alig győzik fedezni a shortolt papírok veszteségeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!