"A kötvénykibocsátás bizonyítja, hogy a befektetők most már úgy tekintenek Magyarországra, mint jó adósra , amelynek jó a gazdálkodása, s a befektetők biztosra vehetik, hogy a felvett kölcsönöket képes lesz visszafizetni" - fogalmazott a pénzügyminiszter az MTI-nek nyilatkozva. "A szervezőknek 500 millió eurós kibocsátásra adott megbízást az ÁKK, de hozzá kell tenni, hogy már a megbízásnál is tudatosítottuk, hogy az államháztartás idei finanszírozásánál ezt az összeget nem terveztük be" - jelezte Oszkó Péter. A pénzügyminiszter hozzátette: a bizalom- és piacépítés szándékával ment ki a kötvénypiacra a magyar állam. "Határozott üzenete van annak, hogy az eredetileg 500 millió eurósra tervezett kibocsátást csaknem hatszorosan jegyezték túl a befektetők, ennek a befektetői igénynek eleget téve növeltük meg a kibocsátást 1 milliárd euróra, de ennél nagyobb összegre nem volt szüksége Magyarországnak" - felelte a pénzügyminiszter arra a kérdésre, hogy miért nem használta ki az ÁKK a lejegyzett teljes, 2,9 milliárd eurónyi igényt. A további, esetleges őszi kibocsátásra vonatkozó kérdésre Oszkó Péter azt felelte, hogy erről még nem született döntés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!