Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője elmondta: a nyugat-európai piaccal párhuzamosan haladt a BÉT, azonos irányban és forgalommal. A fő mozgatórugó a kínai jegybank vasárnapi bejelentése volt a kereskedelmi bankok kötelező tartalékrátájának csökkentéséről, ez adott szerinte némi erőt az emelkedéshez. A mai események közül az üzletkötő a Morgan Stanley vártnál jobb jelentését emelte ki.

A BUX szűk másfél, míg az európai tőzsdék közel 2 százalékos pluszban tudnak zárni. A forgalom nem volt számottevő a BÉT-en, sőt, az elmúlt napokhoz képest alacsony volt. A Mol ismét célba vette a 15 000 forintos szintet, a Richter és az OTP minimális pluszban zárt - ismertette Ballai Zoltán.

A Mol 475 forinttal, 3,29 százalékkal 14 900 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,90 százalékkal 5620 forintra nőtt, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,48 százalékkal 420 forintra emelkedett, forgalma 150,2 millió forint volt.

A Richter árfolyama 35 forinttal, 0,85 százalékkal 4145 forintra nőtt, forgalma 905,0 millió forintot ért el.

A BUMIX 1586,77 ponton zárt hétfőn, ez 11,20 pontos, 0,71 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!