Ez utóbbi jól látszik abból, hogy a szokás szerint legnagyobb forgalmat generáló OTP adásvétele alig haladta meg a 2 milliárd forintot, és 600 millió felett is csak a Mol meg a Richter forgott. A BUX emelkedését a legjobban a Mol segítette. Ez nem is véletlen, hiszen hétfőn az olaj árának a zuhanásával pont a Mol veszítette a legtöbbet az értékéből. Így a keddi 1,3 százalékos emelkedés csupán csak korrekciónak tekinthető az olajrészvény árfolyamában amely 16 650 forinton zárta a kereskedést.

Érdekes volt, hogy a hétfőn még szintén jó nagyot eső OTP viszont alig tudott felfelé korrigálni, a bankrészvény árfolyama csupán 1 forinttal - százalékban nem is mérhetően - nőtt 3331 forintra. A hétfőn emelkedő két vezető részvény közül a Magyar Telekom szerepelt jobban kedden. Az osztalékrészvény értéke további 1 százalékkal nőtt, vélhetően a már túl nagy osztalékcsökkenés árazása miatt. A záró ár még így is csak 429 forint volt az utoljára 50 forintos részvényenkénti osztalékot fizető társaság részvényei esetében.

A Richter értéke egy picit emelkedett annak ellenére, hogy újabb csapás érheti a magyar gyógyszercégeket. A 0,5 százalékos növekedés következtében a záró ára 37 600 forint lett a részvénynek. A BUX így összességében 0,8 százalékkal 17 084 pontra emelkedett, ám ennél járt magasabban is az index, mivel a napi csúcsot 17 152 pont jelentette.

Az előző nap még jó nagyot eső Egis szektortársánál jelentősebben 1,7 százalékkal korrigált felfelé, ami 15 550 forintos záró árat jelentett. Az FHB utolsó ára 478 forint lett, ez 0,8 százalékos növekedést jelentett, a nagy esést hétfőn megúszó kisebbik bankrészvény esetében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!