Az ügylet nagysága 19,1 milliárd dollár volt, az eladásra kínált részvények végleges összértéke azonban akár a 21,9 milliárd dollárt is elérheti, a felkínált mennyiség ugyanis - a jelentős keresletet látva - 15 százalékkal megemelhető. A részvények kereskedése október 27-én indul, az allokációval kapcsolatban pedig a jövő hét elején tudhatnak meg részleteket a befektetők. Elemzők jelentős drágulásra számítanak a tőzsdei kereskedés elején. Első megközelítésre talán túlzásnak tűnhet a Reutersnek nyilatkozó elemző 10 százalékos egynapi felértékelődést valószínűsítő előrejelzése, a részvények iránti kiemelkedő keresletet - több mint 500 milliárd dollárnyi ajánlat érkezett - és a korábbi IPO-k utáni drágulást ismerve azonban reálisnak tűnhet a kétszámjegyű felértékelődés. A kibocsátás időzítése egyébként kiválónak mondható, a tőkepiacokon ugyanis optimizmus uralkodik, ami mindenképpen jó előjel a jegyzésben részt vevő magyarországi befektetőknek is. A jelentős túljegyzés miatt a részvényeket igénylők csak a szándékolt mennyiség töredékére számíthatnak, de hogy pontosan mennyire, a jövő hét elején derül ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!