Elenyésző forgalomban a lengyel zloty süllyedését követve gyengült a forint hétfőn a bankközi devizapiacon. Az euró 265,20 forint körül tetőzött, majd visszatért abba a 264,40-264,70 közötti sávba, ahol a nap jó részét töltötte - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Délután fél öt tájban a dollár egysége 195,65, a svájci franké 184,70 forinton állt. Az euró és a dollár ezzel a múlt péntekihez képest néhány tíz filléres drágulást mutatott fel, míg a frank bő egy forinttal került feljebb.

Megfigyelők a Görögországnak nyújtandó segítség körüli bizonytalanságokkal, illetve a 25 bázispontos múlt heti indiai kamatemeléssel indokolták azt, hogy világszerte óvatosabbak lettek a befektetők.

Kolba arra számít, hogy a héten 262,50-267,50 forint között alakul majd az euró jegyzése a bankközin.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!