A kibocsátási értéket az igazgatóság úgy határozta meg, hogy az a 2010. július 5. napját megelőző utolsó harminc kereskedési napon a BÉT-en kialakult napi záróáraknak az adott napi forgalommal súlyozott, egész számra és felfelé kerekített átlaga, de legalább 111 forint. Mivel a számítás eredménye 104 forint, a kibocsátási érték a minimum-érték lett.

A 111 forintos részvényenkénti kibocsátási érték alapján a legalább 9 010 000 és legfeljebb 16 220 000 darab közötti új részvényekre eső teljes kibocsátási érték legalább 1 milliárd 110 ezer, legfeljebb 1 milliárd 800 millió 420 ezer forint lesz.

Az econet.hu Nyrt. igazgatósága múlt héten csütörtökön döntött zártkörű tőkeemelésről. A társaság alaptőkéje a kibocsátás eredményének függvényében legalább 5,851 milliárd, és legfeljebb 6,572 milliárd forintra emelkedik.

A minimális tőkeemelésre, 901 millió forint névértékű részvény átvételére kötelezettséget vállalt a Balázs Csaba igazgatósági elnök 98 százalékos ellenőrzése alatt álló Stirling Investments Vagyonkezelő Kft. A jelenlegi tulajdonosoknak elővásárlási joguk van, és a kft. kizárólag a részvényesek által át nem vett részvények átvételére jogosult.

Balázs Csaba tájékoztatása szerint a Stirling Investments Kft. nem kívánja hosszú távon a portfóliójában tartani az econet részvényeket, mivel ezekkel az ellenőrzése alatt álló társaságok - a nyitva lévő határidős pozícióik zárásával - átlépnék a nyilvános vételi ajánlattételi küszöböt. A kft. szándéka, hogy a későbbiekben a részvényeket vagy azok egy részét hosszú távra gondolkodó, stabil, intézményi háttérrel rendelkező befektetőkhöz helyezze el.

A zártkörű tőkeemelés célja a korábbi tájékoztatás szerint egyrészt az FM1 Zrt. által működtetett NeoFM elnevezésű országos kereskedelmi rádió beindításával és induló évi működésével kapcsolatos kiadások refinanszírozása, amelyeket eddig rövid lejáratú forrásokból, illetve a csoport árbevételéből fedeztek. A másik indok egy esetlegesen kínálkozó akvizíciós lehetőség kihasználása.

Az igazgatóság felhatalmazta Balázs Csaba elnököt, hogy a Sziget Kft. akvizíciós folyamata során 2010. október 15-ig esedékes következő vételárrészlet teljesítéséhez szükséges források bevonása érdekében készítsen elő egy 2010. őszi újabb, elsősorban nyilvános részvénykibocsátást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!