Az év első három hónapjában a hírügynökség megbízhatónak nevezett forrásai szerint az alapkezelő legnagyobb portfóliói veszteségeket szenvedtek el. Igaz, más, kisebb alapjai állítólag nyereségesek voltak. (Sokféle befektetési alap portfóliójáról, eredményeiről csak kisebb-nagyobb késéssel értesülhetnek a befektetők, egyes esetekben ez másfél hónap is lehet.)

Az Advantage Fund, amelyben az alapkezelőre bízott vagyonok nagy részét őrzik, a hírforrás szerint 1,24 százalékot bukott a negyedév során, ezen belül márciusban 3,10 százalék volt a veszteség. Az Advantage Fund Plus három hónap alatt 1,74, márciusban 4,4 százalékot veszített. Ez utóbbi alapot különösen keményen érintette a japán katasztrófa, március 15-én egyetlen nap alatt 6,14 százalékot esett, de az USA bankszektorában és lakáspiacán is voltak rossz befektetései - írja a Reuters. Úgy tudják, még a cég legújabb, az aranypiacon aktív alapja is veszített (az arany árának komoly emelkedése ellenére). Paulson szóvivője nem kívánta kommentálni az információkat.

Paulson és cége, a világ egyik legnagyobb hedge fund-kezelője, amelyre eddig mintegy 36 milliárd dollárt bíztak, főleg azóta váltak híressé, hogy pár éve a subprime-válság során igen sikeres spekulációkat hajtott végre, több milliárd dollárt nyert a válságon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!