Nem alakult ki pánik a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán, bár a devizapiaci mozgások alapján ezen sem lehetett volna csodálkozni. A BUX végül 22675 ponton zárt, 0,65 százalékos csökkenéssel. A részvényforgalom 13 milliárd forintot tett ki.

Az egyik leggyengébb teljesítményt az OTP nyújtotta, 5780 forinton zárt, ám az 1,1 százalékos mínusz nem nevezhető nagynak a nap közben regisztrált, 225 forintos svájci frank árfolyamot is figyelembe véve. A bankpapír réssel nyitott, 5800 forint alatt, a mélypontját pedig 5736 forinton érte el kora délután. a javuló külföldi hangulat a zárás előtti órákban már a vételi oldalt erősítette, a kereskedés végén ismét 5800 forint körül születtek a kötések.

A Mol már tegnap kieste magát, a 22 ezer forintos szint ma erős támasznak bizonyult, egész nap e fölött, 22200-22400 forint között üzleteltek vele, a záróár 22260 forint lett. Az olaj hasonlóképpen stagnált ma a tegnapi 4 százalékos zuhanás után.

Meglepetésre emelkedni tudott a Richter, bár defenzív jellegéből fakadóan nagy esést nem vártak tőle a szakértők, a 36100 forintos, 0,3 százalékos plusz jelentő záróár azért figyeleme méltó teljesítménynek számít. Nem szerepelt rosszul az Egis sem, 0,8 százalékkal 19750 forintra emelkedett az árfolyama.

A Magyar Telekom 1,8 százalékkal gyengülve 552 forinton fejezte be a kereskedést, úgy tűnik a június eleji vételi hullám nem hozott tartós érdeklődést a papír piacára.

Nem változott jelentősen a CIG és az FHB árfolyama, a biztosítótársaság papírja 900, a kisebbik bankrészvényé 939 forinton zárt.

Az E-Star részvénye viszonylag szűk sávban ingadozott, majd 25 forintos csökkenéssel 10790 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!