A lengyel részvénypiac méretét jelzi, hogy az IPF az 52. külföldi tulajdonú társaság, mely megjelent Varsóban, ezen belül pedig a harmadik brit cég. A vállalatnak összesen 688,43 millió eurónyi kintlevősége van, 2012-ben 762,63 millió eurós profitot ért el, ezzel a legnagyobb személyi kölcsön szolgáltató Európa fejlődő országaiban és Mexikóban. A cég papírjait 2007-ben vezették be a londoni tőzsdére, szerda óta pedig már Varsóban is lehet kereskedni velük. A lengyel főváros részvénypiaca mostanra 438 vállalat papírjait tartalmazza, melyek piaci kapitalizációja 160 milliárd euró.

Az IPF korábban a brit Provident Financialon belül működött, 2007-ben azonban az európai fejlődő piacokon és Mexikóban tevékenykedő céget leválasztották a brit anyacégről. A társaság tavaly profitjának 57 százalékát a lengyel piacon realizálta, így nem meglepő, hogy ott vezetik be a társaság részvényeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!