A részvénypiac összforgalma 59,450 milliárd forintról 93,818 milliárd forintra nőtt (közel 63,4 százalékos ugrással) heti összevetésben. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

A BUX történelmi csúcson kezdte a hetet, amit kedden jelentős korrekció, majd a hét további kereskedési napjain kismértékű indexcsökkenés követett.

A héten a Richter és az OTP részvényeit is magasabb árfolyam mellett ajánlották vételre külföldi elemzők, a Mol adósbesorolását pedig megerősítette a Fitch Ratings – olvasható az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában.

Az OTP folytatta részvényvásárlásait a hét első négy napján több mint 113 ezerrel növelte saját részvény állományát.

Piacmozgató hatással volt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keddi bejelentése, hogy álláspontja szerint ki kell vezetni az extraprofitot azokból a szektorokból, ahol nem keletkezik extraprofit és a gyógyszeripar ebbe tartozik. Hozzátette: döntés a témában ősszel várható.

A kereskedés pénteki zárószakaszában több tízmilliárd forint értékben született kötés az OTP részvényeire, amely megdobta a heti összforgalmat is.

A héten a legnagyobb mértékű, 3,09 százalékos, vagyis 290 forintos gyengüléssel a Richter zárt 9100 forinton, 23,756 milliárd forintos forgalom mellett.

Az OTP 2,04 százalékkal, 360 forinttal gyengült, árfolyama ezzel 17 310 forintra csökkent, összforgalma meghaladta az 54,559 milliárd forintot.

A Mol jegyzése 0,36 százalékkal, 10 forintos csökkenéssel 2790 forinton zárt pénteken, 9,405 milliárd forintos összforgalom mellett.

A vezető részvények közül egyedül a Magyar Telekom erősödött a héten. A jegyzés 1,03 százalékkal, 10 forinttal 982 forintra emelkedett, az összforgalom meghaladta a 2,060 milliárd forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6236,38 ponton, a múlt péntekinél 1,28 százalékkal, 78,94 ponttal magasabban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!