Az amerikai képviselőház kereskedelmi bizottság 50-0 arányban igennel szavazott arra a kétpárti törvényjavaslatra, amely a ByteDance számára előírná, hogy a TikTokot értékesítse. Erre a vállalat hathónapos türelmi időt kap, melynek lejráta után a platform használatát biztosító alkalmazást el kellene távolítani az amerikai alkalmazás-paicterekről.

A Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act nevű jogszabály bevezetése ezzel átesett az első lépésen, a szavazati arányokat tekintve pedig minden bizonnyal hamarosan törvénybe is iktatják – írja a HWSW Online.

Nem meglepő módon a TikTok tiltakozik a törvényjavaslat ellen, és ennek érdekében, miután a bizottság a javaslatot megszavazták, az összes amerikai felhasználót push üzenetben értesítették arról, hogy a Kongresszus a TikTok teljes betiltását tervezi, majd arra kérték őket, hogy tudassák a kongresszus képviselőivel, hogy mit jelent számukra a közösségi platform, annak érdekében, hogy nemmel szavazzanak.

A felhívás megtette a hatását, mindenféle korosztályú felhasználó kereste fel telefonon a képviselői irodákat. Ugyanakkor a betelefonáló tinédzsereket a beszámolók szerint annyira zavarba hozta az üzenet, hogy azt próbálták megtudni az ügyintézőktől, mi az a Kongresszus, és hogy kik azok a képviselők.

A jogszabályt egyhangúlag megszavazó bizottság elnöke szerint azonban a történtek mindössze azt bizonyítják, hogy a Kínai Kommunista Párt hogyan manipulálja, lényegében valós időben, az amerikai állampolgárokat. A törvényjavaslat jövő héten kerül a képviselőház elé.

 

 

 

Most, hogy Biden is regisztrált, hirtelen nem kínai „ügynök” a TikTok

A lépés körülbelül egy évvel azután történt, hogy a Fehér Ház követelte, hogy távolítsák el az alkalmazást a szövetségi kormányzati eszközökről.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->