Szombaton a képviselőház, kedden pedig a szenátus is jóváhagyta a nemzetbiztonsági törvénycsomagot, melynek kapcsán már előzetesen kifejtette a demokrata elnök, hogy amint elé kerül, azonnal alá fogja írni.

Az új jogszabályok értelmében az Egyesült Államok több mint 60 milliárd dollárnyi katonai támogatást biztosít Ukrajna számára, az első szállítmány már ezen héten útnak indul, melyet maga Joe Biden erősített meg élő televíziós beszédében.

A törvény Izrael támogatási keretéről is rendelkezik, mintegy 26 milliárd dollár értékben, melyből egymilliárd dollárt humanitárius segélyre szánnak a Gázai övezetben élő palesztin civilek számára.

A teljes törvénycsomagnak ezeken felül része még 8 milliárd dollár Tajvan, valamint az indiai- és a csendes-óceáni térség számára, amellyel a Kína jelentette kihívások kezelését kívánják orvosolni.

Végül a törvénycsomag része az a jogszabály is, ami a TikTok betiltásához vezethet az Egyesült Államokban, amennyiben annak kínai tulajdonosa, a ByteDance nem kezdi el amerikai érdekeltségét értékesíteni.

Zelenszkij: Esély nyílhat a győzelemre

Az amerikaiak mindenekelőtt Európa szabadságát és demokráciáját védelmezik - mondta az elnök, utalva a 61 milliárdos segélycsomagra. Szerinte a civilizált világnak pedig egyedül a harchoz szükséges felszerelést kell rendelkezésre bocsátania, harcolni az ukránoknak kell.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->