A francia főváros bizonyult az induló vállalkozások legjobb kiinduló városának: Párizst pedig Madrid és Barcelona követi a dobogó második és harmadik fokán – derült ki a brit székhelyű The Knowledge Academy képzési vállalat új elemzéséből.

A vállalt egy 0–10-ig terjedő skálán rangsorolta a különböző városokban elérhető lehetőségeket, olyan szempontok alapján, mint például a szabad irodák száma, az irodabérleti díjak, a legnívósabb egyetemek közelsége és az internet sebessége – írja a vg.hu

A jelentés alapján a legjobban teljesítő országok sorrendje:

  • Franciaország;
  • Spanyolország;
  • az Egyesült Királyság;
  • és Írország.

A maximálisan elérhető 10 pontból 8,87-et kapott a francia főváros, amiért az értékelés szerint Európa legjobb egyetemeinek és irodai környezeteinek ad otthont, valamint teljes mértékben élvezi a kormány támogatását, tehát egy fejlett startup ökoszisztémával rendelkezik. Tömegközlekedés szempontjából Párizs a legmegfelelőbb.

Startup alapításra szintén melegen ajánlják még Dublint, Berlint, Varsót, Amszterdamot Milánót, ahogy megemlítik Budapestet is. 

Íme a pénz fővárosai: elkészült a legértékesebb lista

Íme Európa vezető pénzügyi központjai, ahol a legtöbb pénzt lehet csinálni. A világ top 10 pénzügyi központja közül öt az Egyesült Államokban található, míg az európai nagyvárosok mezőnyéből mindössze kettő került föl a legújabb listára.

A részletekért kattintson!